vijay
08 November 2013 at 12:18

Travel operators

sir,

we have a private limited co. engaged in travel business - we have 2 tempo travellers which picksup and drops travellers to pilgrimage spots. we do not provide food n accomodation. we only pick up and drop travellers who book seats with us.

please what is the percentage of service tax applicable when the turnover exceeds 10 lacs.

please resolve

regards

vijay


HARI PRASAD
08 November 2013 at 11:52

E filing of apr'13 to sep'2013 reg..

Dear sir,
As notified by CBES for return of apr'13 to sep'2013 which is available in portal but when i have downloaded it and filled the information in RETURN SHEET after that i had validated the sheet and then clicked the next for so, i am not able to see all the sheets which are supposed to be shown in the excel utility. Hence kindly do suggest me whether any any new version of mozilla firefox has to be downloaded or any technical problem from department site?



Anonymous
08 November 2013 at 11:04

Declared services

What is the relevance of declared services.
Is service tax is applicable only on declared services or services mentioned in declared list are mandatory liable to service tax?



Anonymous
08 November 2013 at 10:56

Gta service

In case of GTA Service - service Tax is payable by consignor or consignee whoever pay the freight provided consignor or consignee is a specified person.
But I am confused regarding Reverse Charge law, as it defines that if the person paid freight is specified person ,he will be liable to pay tax. What if, consignor is specified person but freight is paid by consignee who is not specified person.
Now, who will be liable to pay service tax?


Sidharth
07 November 2013 at 22:43

Manpower recruitment/supply services

Dear all,

I have a query...
Whether services provided by naukri.com or other similar websites fall under manpower recruitment/supply services ?

Thank you !


VIPIN KUTUMBALE

please go through rule 10,

A service provider shift his business from Mumbai to Delhi ( OR WITHIN MUMBAI CHANGE OF ADDRESS ) ( there is no sale, transfer merger or change of ownership of business ) , is require permission of A/c or D/c FOR TRANSFER OF SUCH CENVAT CREDIT


++ Rule 10 deals with the Transfer of CENVAT credit and states �
(1) If a manufacturer of the final products shifts his factory to another site or the factory is transferred on account of change in ownership or on account of sale, merger, amalgamation, lease or transfer of the factory to a joint venture with the specific provision for transfer of liabilities of such factory, then, the manufacturer shall be allowed to transfer the CENVAT credit lying unutilized in his accounts to such transferred, sold, merged, leased or amalgamated factory.
(2) If a provider of output service shifts or transfers his business on account of change in ownership or on account of sale, merger, amalgamation, lease or transfer of the business to a joint venture with the specific provision for transfer of liabilities of such business, then, the provider of output service shall be allowed to transfer the CENVAT credit lying unutilized in his accounts to such transferred, sold, merged, leased or amalgamated business.
(3) The transfer of the CENVAT credit under sub-rules (1) and (2) shall be allowed only if the stock of inputs as such or in process, or the capital goods is also transferred along with the factory or business premises to the new site or ownership and the inputs, or capital goods, on which credit has been availed of are duly accounted for to the satisfaction of the Deputy Commissioner of Central Excise or, as the case may be, the Assistant Commissioner of Central Excise.


udit
07 November 2013 at 21:15

Placement agency

Hello Sir,
I have some doubts regarding service tax. Hope you can clear them out. My client wants to start a placement agency plus training similar nature as of naukri.com. I want to know about service tax part. He would be charging some minimal amount at the time of registration then if a candidate suceeds the either company would be paying or student will be paying a months salary. whether service tax would be applicable on application fee also. Plus he would also be providing HR Training. Now i want to clarify that in which description should service tax registration be taken and if it is manpower recruitment and supply service whether reverse charge would be applicable?
Hope you would help me in this matter and any relevant agreements between student and agency , company and agency would be of great help.

Regards


Ravi kumar
07 November 2013 at 19:33

Cenvat of service tax

can we take cenvat of service tax of telephone bill when we are not payment of any service tax but excise paid


Yash Dave
07 November 2013 at 18:33

Servicetax

PROPRIETORY CONCERN BUSINESS OF WORKS CONTRACT IN CARPENTARY WORK TO SCHOOL & COLLEGES ARE WHETHER EXEMPETD FOR LEVY OF SERVICE TAX IN CONTRACT BILLS AS PER BOARD CIRCULAR NO 172/7/2013 ST DT 19.09.2013



Anonymous

Dear Experts,

There is a provision of Cenvat Credit of Excise Duty paid on Capital Goods in Service Tax. My Query is

Cenvat Credit is taken on Excise Duty but most of the time a person who are providing Services take capital assets like Computer, Furniture, electronic items etc from a trader and only VAT or sales tax in charged in that Invoice then how would he be able to take Cenvat Credit as not all assesses buy goods from manufacturer ??

Pls Advice

Thanks






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details