Ashish Swar
18 March 2014 at 12:34

Service tax on job charges

Respected Sir / M'dam,

We are in Yarn Industry, Job Work of Fibre is done..and Yarn is Manufactured

Material is Supplied by the party, we only do the job work..

TDS u/s 194C is deducted ...

Also, the production details are noted by the Excise Authorities..But we are not liable to pay any Excise Duty..
A Separate Register is maintained for the excise Authorities.. by us

So, Service Tax is applicale or not..???



Anonymous
18 March 2014 at 12:02

Refund in case of exporter

Dear Team
I would like to know in detail about the refund we can clain under Notification no. 41/2012 Dt 29/06/2012
my client is an exporter and not registered under excise but it has a service tax code.
iwant to ask you in which services we can claim refund. and please clear me about whether services should be used beyond the place of removal or not..
and finally please tell me the mandatory details we need to give in Form A-1..


Shruti Mishra

A proprietor who is a professional is collecting service tax on its invoices. I want to know if he can avail credit of service tax paid to the builder on the flat that he has purchased..

instead of capitalising the ST paid to the asset (flat), the alternative can be taking credit of it against the STR liability?

Pls clarify. Also if you can quote the section/rule.. will be great..

thank you.



Anonymous
18 March 2014 at 11:33

Service tax for transportation

Hi,
I am looking forward to start a C&F Agencies under private limited co for FMCG goods. So please help to understand the service tax consequences in this matter. And help me to understand the tax responsibilities regards payment of freight


CA Sanjay Baheti
18 March 2014 at 10:07

Franchisees services

Whether SSI exemption of Rs.10.00 Lacs is also available to service provider who is engaged in Franchisees Services i.e. providing UC MAS Services to Students at coaching Centre on behalf of Franchiser.


CA Varun Arora
17 March 2014 at 19:24

Gta service

can service tax paid by factory on gta service under reverse charge claim it refund or adjust with excise duty payable or has no treatment(no refund or adjust) pls give ur valuable advice....


krishan kumar
17 March 2014 at 19:01

Manpower supply versus works contract

I am engaged in manufacturing business and having central excise registration. I receive the labour through contractors for various works like packing and other processes related to manufacture of excisable goods. The services of such contractors would be covered under which service- manpower supply or works contract?



Anonymous
17 March 2014 at 13:42

Credit and service tax

credit notes issued against the purchases made by the dealer form the company as a loyalty bonus, quarterly incentives, annual incentives, and discounts. It will be accounted as an indirect income in the books. will it be liable for service tax. if yes on what basis.
Note:-
It is an income generated for achieving the target of purchase by a dealer form their distributors. it can be reversed in the next quarter if not paid for their dues or reduction in the target achievement.


RUSHI GSTM


DEAR SIR,

WE HAVE TAKEN REGISTRATION FOR RCM PAYMENT MANPOWER SUPPLY & RENT A CAB SERVIE,

BUT WE HAD MADE ONE PAYMENT FOR MANPOWER SUPPLY & RENT A CAB PERIOD OF AUG-13 TO DEC-13 CONSOLIDATED DUE TO REGISTRAION TAKEN IN THE MONTH OF OCT-13 FILLING A ST-3 RETURN HOW WE FILE THE RETURN WHIN ENTERING THE PAYMET DETAILS CAN WE ENTER ONLY 6 MONTH DETAILS? & WHAT ABOUT AUT & SEP MONTH PAYMENT DETAILS. GAR-7 IS CONSOLIDATED & PAYMENT MAKE FROM AUG TO DEC IS UNDER ONE GAR-7.PLEASE REPLY


Madhab Chandra Mandal
17 March 2014 at 09:58

Demand of service tax

DOOSAN Power System India Pvt. Ltd. is a korean company. Providing Engineering Consultancy service for power making power project in India. IOTEP is a construction company took work contract from DOOSAN. IOTEP have appointed several contractor to complete his job.
My client NTIC is proprietorship concern received a work order from IOTEP to supply manpower for an amount of Rs.16,20,000. Later it is extended to Rs.30,00,000 in FY 2010 - 2011 & 2011 - 2012.
NTIC raise the manpower supply bill without adding service tax on the nexus that main company is paying service tax and had not taken input credit of service tax. IOTEP also insist all the subcontractor not to make service tax registration. Accordingly all the sub-contractor did not make service tax registration including my client NTIC.
Now Service tax dept. issued a demand notice to my client NTIC.
Is there any provision in the service tax Act to waive the demand notice?
Please advice me what course of action should I take.






CCI Pro



Answer Query

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details