Karthik Eligeti
12 August 2017 at 08:20

Purchases from Composition Dealer

if I purchased goods from composition dealer then can I take input tax credit on payment of tax under RCM basis?


CA Lakhbir Saini
12 August 2017 at 07:24

transition

i forget to take sm cenvat credit of capital goods in the return filed for qtr ending 30 june. nw the option to revise the excise return is nt available at portal... nw how i can claim that credit.... can i claim it in TRANS-1


SAGAR GUPTA

gst tally entry expenses registered dealer inter state how to entry in tally plz tell me


RAHUL WADHWANI
11 August 2017 at 23:51

authorised signatory person

Dear sir, There are 3 partners in partnership firm. In GST registration it is complusory that any one of the partner to authorise signing authority. or any other person of the family member shall taking the signing authority who is not in the partner in partnership firm.


Jeetendra Mehta
11 August 2017 at 23:50

Registration under gst act

I am a resident of Karnataka and have let out commercial properties at Gujarat and annual rent received is less than 20 lakhs. Do I have to get registered under GST? Does it considered as an interstate supply? What is the place of supply? If I have to get registered, please quote the section.


Rajiv Ranjan Jha

Sir, Exemption limit of Rs. 5000/- under RCM, but; in case of goods transport & courier services then is the exemption limit of Rs. 5000/- are fixed? Please clear my . Thanks.


Jiwan singh
11 August 2017 at 22:46

Sale of closing stock held on 30.06.17

Dear sir,
we have closing stock as on 30.06.17 of amt 1000000/- if we further sale items of closing stock , what tax would be charged vat or gst .
1- govt. has given 3 month to clear this closing stock- what is this mean, if we have to sale on gst tax rate,we can sale whole the year.
2- if we sale this items on gst tax rate it is more costly than customer deny to purchase becouse next shopkeeper is ready to sale this on old prise, can i left this customer.
3- if we have to pay excess tax after june , why i show sale this material before july. ( we are a consumer seller,we have not full name and address of all customers)


Ankita Jain
11 August 2017 at 20:56

tds

whether section 51 of gst regarding TDs is come into force or not??


sumeet
11 August 2017 at 20:53

Gat number lena padega ya nahi ???

Dear member ,
Mera turnover 20lakh se kam hai or mai indore se or mp ke bahar se bhi maal mangwata hu ...
To kya muje gst number lena padega ???
Mai jo maal mangwata hu wo tax free hai us par 0% tax hai ..
Plastic bangles & glass bangles ???



Anonymous
11 August 2017 at 20:47

Rcm on freight

Dear Sir,
I have following queries regarding RCM on freight.

1. Suppose freight is Rs. 3500/- then RCM would be applicable or not as it is below Rs. 5000/-

2. Suppose freight paid to individual owner of single truck is Rs. 5500/-. Whether RCM would be applicable or not as single truck individual owner is not fall in the category of GTA.

Please clarify.






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details