Composition scheme


This query is : Open 

07 August 2017 Dear All,

If any person opting composition scheme and purchase goods worth Rs 15000 from unregistered dealer, is he liable to pay tax under RCM on those goods which was purchased from unregistered dealer, if yes then is he eligible for Credit of taxes paid by him under RCM or that tax amount is considered as cost?? please refer any provision if possible

07 August 2017 RCM applicable as a registered dealer is purchasing from unregistered. No credits available. Refer section 10(4).

08 August 2017 it mean person opting the composition scheme also liable to pay tax under RCM if they purchase from unregistered dealer

RAJA P M (Expert)
08 August 2017 No credits available. But, Considered as cost. After the items value is higher than regular dealer......


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details