NON DEDUCTION TDS ON CONTRACTORS U/S 194 (6)


This query is : Resolved 

(Querist)
31 May 2024 Dear Sir/Madam,

We are transporter, most of transporter(vendor) gives declaration for non deduction tds (vehicle does not exceeds ten).

What is the exact rule when vehicles exceeds ten in current FY or previous FY ?

Most of the vendor issue mentioning previous year (2024-25) (01-04-2024 to 31-03-2025) is it correct ?

And also declaration u/s 206 AB is mandatory to obtain from the vendor.

Please clarify

Thanks & Regards
Lingam

31 May 2024 Mentioning previous year 2024-25 is right.
Declaration is mandatory.


Section 194C of the Indian Income Tax Act, 1961 states that no deduction shall be made from any sum credited or paid to a contractor who owns ten or less goods carriages, where such contractor has furnished a declaration with their Permanent Account Number to the person paying or crediting the sum.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details