c pradeep

I am auditing a maufacturing company. They have paid bonus to contractor who supplies manpower on the eve of festival. I want to know, whether reverse charge mechanism provisions apply and can I they claim Service tax credit on bonus?


vipin
17 October 2013 at 14:38

Excess payment of service tax

I make bill and collect 100000+12360=112360
But letter on i come to know billing for 60000+7416=67416

I collect and deposit S Tax 12360 for April to sept

Can I File S Tax Return as per 60000 and ST 7416
And Excess S Tax Deposited with Dept 12360-7416=4944*6Month = 29664 can adjust against next Following Months



Anonymous
17 October 2013 at 14:30

Applicabilty of service tax

Hello Sir,

Please clear the following query-

X LLC (USA) is a wholly owned subsidiary of X India (Delhi). X LLC is providing telecommunication services to clients in India through X India (outsourcing). The client pays directly to X LLC in USD (and not to Indian Company). The Indian company raised invoice to X LLC for providing services to its clients in India and receives payment in USD.

Now, I want to ask-
1. Is it covered under export of services?
2. What is the place of provision of service?
3. On whom the liability to pay ST arises, if any. (Considering reverse charge mechanism also)

Thanks in Advance!!


Sandeep Kumar
17 October 2013 at 14:25

Pure agent

Dear Sir
i wnat to know about the pure agent described in service tax in the simple way/manner


Mohit Chhabra
17 October 2013 at 11:51

Service tax under gta

Under reverse charge mechanism of service tax whether service tax is paid on any amount or more than Rs. 750/-.



Anonymous
17 October 2013 at 11:43

Taxable service chart required

please provide me chart of the above subject.



dipesh mehta

If we receive an extra amount due to foreign exchange variation, then whether service tax is payable on that extra amount received on account of fluctuation ? Similarly, for amount short received due to foreifn exchange variation ??


Guest
17 October 2013 at 11:22

Input credit

Can i take input credit of service tax paid to broker, when i am paying brokerage to him for finding tenant for my property which i am giving on rent and charging service tax on it i.e. Output Service Tax?



Anonymous
17 October 2013 at 11:20

Air travel agent

Dear Sir,
please solve
Taxable Service is Air Travel Agent
Taxable Amount :Rs. 1,00,000
Tax Rate is 1.2% (As per Rule 6(7) of Service Tax Rules)e.i. Special Rate

now I m preparing service tax return but not aware that in which column the amount and the rate is to be entered in excel utility provided by Service Tax Department.

Please advice regarding where to enter the amount and the rate in service tax utility,

Thanks


kshirsagar neha
17 October 2013 at 10:49

Is purchase deduct from turn over


Dear Sir,

We are " Educational Training Institute." ( partnership firm - 2nd year ) we collect affiliation fee and other activities fee related to science projects. If our collection goes above 9.25 L . We are liable to take Registration of Service TAX? ( Last year TO is 7.5L ) Or purchase value is deducted from this collected amount and balance amount is liable to service tax.Is this correct or we take all amount in service tax?


Neha






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details