Atinder Singh
18 October 2013 at 13:28

Service tax liability

Dear Sir
We had started the business of Events Management and registered under service tax on 15/04/2013 & provided the services for Rs. 300000/- in last half year and we had charged the service tax on the invoice but the payment is received only Rs. 85000/- yet & we have not deposited any service tax due to insufficient fund please tell us what we should liable to under service tax.



Anonymous
18 October 2013 at 13:12

Exemption query

ABC Ltd. provides service to government (Defence) and the same is exempt under notification 25/2012.
For a job work (Repairs) exclusively meant for the government work, it hires XYZ Enterprise (Sole Proprietor registered under Service Tax). Invoice is prepared in the name of ABC Ltd.
Should XYZ Enterprises charge Service Tax on the Job work? Please explain the concept.
Thank u in Advance :)


amit verma

Dear Sir / Madam,

Can SHIS / FMS scrips be used against payment of duty towards import of second hand goods?

Please give relevant circulars / notifications in this regard.

Further:

In the present case, the Sector (Engineering / Textile) is eligible. The only question is whether the benefit of import of second hand machinery against SHIS / FMS can be claimed?



Anonymous

can anybody tell me late fees for delay filling of service tax returns waived ? if taxable amount of service tax is not zero.


prema,M.com, ACS Final
18 October 2013 at 11:34

Service tax nil returns

Hi ,

I have a query.
one of my client has got service tax registration number during last year. but they have not yet collected any service tax amount from their clients.

In this case, Is the nil return is mandatory?
and If it so, penalty of Rs.20000/- will arise in this case. Am i correct?
Pls suggest me...

Thanks,
Prema Dineshkumar, M.com,ACS(undergoing)



Anonymous
18 October 2013 at 11:25

Construction services

Dear Sir,

I want your advice regarding service tax on construction.

I have owned a site. I want to construct a two storey building for commercial use.

I approached a builder. He agreed to construct the building including cement, brick, sand and other materials. He has asked me to give him service tax on the 40 per cent of the amount at 12.36%. For example if I pay Rs.50 lakh then I have to pay to the builder the service tax of Rs.2,47,200/- (i.e. 5000000 x 40/100 x 12.36/1000)

Recently, I learnt from some English news papers, the Service tax on Construction of a building is payable at 12.36 per cent on 30 per cent of the amount paid to the builder. If it is so, the service tax payable by me to the builder for my construction works out to Rs.1,85,400/- (50,00,000 x 30/100 x 12.36/100)please guide me which basis is right your advice will be of immense help to understand the position exactly.

Thanking you,
T. MUNIYAN,
Pallathur


Ashutosh Kumar Jha
18 October 2013 at 11:22

Abatement

Respected Members

We have paid Rs 100300/- to Goods transport Agency and we are in specified category. The queries are:-

1) is notification no 26/2012 is applicable?

2)In Form ST-3, should we select as service receiver under the column "Assessee is liable to pay service tax on the taxable service as"?

3)What is the amount to be fill in column Gross amount in value of taxable service and under the column service tax rate wise break-up i.e Rs. 1,00,250/- or Rs. 25,075/-?
Please help us as soon as possible...

Thanking you



Anonymous
18 October 2013 at 10:21

Sez

i have a building which is located in special economic zone and i have rented it to a company.
Hence can i say that i am providing service in Special economic zone.
is there any exemption in service tax for such service and what are the legal formalities to be performed to obtain exemption.


Partha P Bhattacharya

We are a manufacturing unit and entitled to Cenvat Credit on Service Tax.

This query is about the expansion site for manufacturing which also includes office space and amenities. We would like to know if service tax charged by the contractor can be availed as Cenvat Credit? There is no bifurcation of the bill for manufacturing area and other office area.

If the service tax is applicable, then under what notification? If it is not allowed, is it explained explicitly in any particular notification??


piyush.a.k
18 October 2013 at 09:56

Reverse charge duty on manpower supply

Please Help me. I have few Individual supplying my company labour. Now, they dont have a bill of more than Rs. 2 Lacs per annum. So am I still suppose to apply reverse charge as no such bills are also provided.

Plz reply. Thanks.






CCI Pro



Answer Query

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details