abhishek
19 October 2013 at 07:33

Tds on reverse charge portion

can anyone please help me with a query ...
suppose invoice amount is 100 + service tax charged in invoice 12.36 % ie 112 rs total bill amount.
If reverse charge is applicable say 50-50 % , then the amount to be paid would be 106.

So on what amount TDS would be deducted ?? 106 which you are going to pay or 112 which is the invoice amount ??


sandeep k panchal
18 October 2013 at 22:59

Valuation of service tax

my friend is a electrical contractor, he quoted a tender in a govt. co., works mention in the tender is like recondition of earthpits which includes erection, commissioning, fabrication, some civil work and material (like pipe, iron plates and civil material), now per his logic this work includes 70% material and 30% services and he charged service tax on (30%+3% cess) of gross amount. he did write or wrong please clarify.
(he registered under 3 services i.e. works contract, maintenance & rep. and business auxileary)



Anonymous

Dear Sir

Please let me know Service Tax Query my company does Trading and repair & servicing works and we are commission agent, we are service proider so we make service tax payment monthly to govt. i want to know that company made import material from germany for trading and got it cleared through CHA and paid Custom Duty and CHA provide Service Tax invoice so can we get service tax input credit in such case.
Please help me out from this confusion

Regards
Vishal patil


Nitin G Haldikar
18 October 2013 at 17:51

Service tax catagory

Sir,

We are register manufacturing in Excise and Service tax law we are paying GTA and Reverse machanism (Man pawar Services received from Traders) we are Pvt Ltd staus . My Question is in which category Reserse machanism service we have to take. & in return how it's exemtion we have to show.


Nitin Haldikar


nilesh shirsat
18 October 2013 at 17:47

Return filling

Dear Sir/Mam,

we recently faced Excise Audit, in that Govt officer raised liability of service tax for our sister concern, we get registration and paid 2 yrs dues with interest.

now i am not getting whether we can file return for those period?
is any problem of non filling of return??

Nilesh S


Sidharth
18 October 2013 at 17:22

Case law

If the bill is not as per Rule 4A of Cenvat credit Rules, 2004, whether cenvat can be availed in such a case ?
Please provide a case law
Thank you


jitu
18 October 2013 at 16:59

Payment in different code

Dear,
1. we are registered as per st-2 in Other taxable ser.( other than the 119 listed code is 00441480), however we are continiously paying in (ser. code 1089 ie. All taxable services- other than in negative list). Nowquestion is,
a) Is there any effect on libility prov. ie. interest, penalty etc. if we pay in different code.
b) if it is then what are the procedure to short out this problems.
Further we want to inform that while we go for amend in registration at that time only code 00441480 is available for selection therfore we have choose this otherwise we choose 1089.
pls clarify


PRAVIN KOKAM
18 October 2013 at 16:12

Point of taxation

Service Tax is payable on receipt of advance if any one can clarify under which rule of point of taxation this is being done. This is require for the purpose of filling Service Tax Return.


Lijiya Joseph
18 October 2013 at 15:59

Service tax excess payment adjustment

Sir/Ma'am
I have been paid Rs.7000 excess service tax in the month of august and didn't adjust it in the payment made for the month Sept.
while filing the return for the first half it shows an error of excess payment of Rs.7000. kindly advice me whether i can carry forward the excess paid to the next half, and if so what adjustment needs to be made in the return for this first half.


Thanks & Regards



Anonymous
18 October 2013 at 15:55

Service tax credit rule

Dear Sir,

Please guide me about is there any changes in service tax credit rule as earlier I was taking service tax credit on the basis of payment made to party. But now I heard about new rule that service tax credit can be taken on payment made or liability booked whichever is earlier. Please help me with notification for the same.

Regards,






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details