Shalaka Solase
16 January 2010 at 13:20

Registration Fee

Sir,

Is there any registration or filing fees that is to be paid alongwith Form ST1 for registration of Service Tax


Kapil Warotkart

Hi friends!

I hv a qurey in ST.

I know & confident that ST should not be calculated on the consideration received in KINDS ie other than cash, it should be calculated on CASH amount.

In Nagpur one of the CA faculty, taking tuition Calss of CA Final, said that Service Tax should be calculated on BOTH ie on CONSIDERATION RECEIVED IN CASH & KINDS......

can you tell me what is correct?
& also give me reference of any book


chinmay

Dear Sir/Madam
now i am doing a logistic company audit.
in there profit include freight charges(means clearing agency charge Rs 15000 includung service tax. but this party raice the invoice to customer for Rs 20000 but the company not charging service tax ) so please clarify my doubt. if any notification reguarding Service tax on freight please give me information



Anonymous
15 January 2010 at 19:39

about srevice tax? plz advice


3) M/s. P & Co. Ltd. is manufacturer of storage tanks made of iron and steel
which is liable for excise duty. M/s. P & Co. Ltd. is registered under Central
Excise and charges/collects appropriate excise duty on the same. M/s. P &
Co. Ltd. have appointed Mr. R, a fabricator to carry out the work of
electroplating on the said storage tanks. The said process of electroplating
does not amount to manufacture within the meaning of Section 2(f) of the
Central Excise Act, 1944 and Mr. R accordingly has charged service tax on
the labour jobwork charges collected from M/s. P & Co. Ltd. M/s. P & Co.
Ltd. is of the opinion that the service tax is not leviable on labour job work of
electroplating done by Mr. R since M/s. P & Co. Ltd. is discharging their
excise liability on final product i.e. storage tanks. Kindly advise Mr. R.


Anita

Service tax on commercial & residential rent for immovable property applicable or not.


Anita
15 January 2010 at 15:29

Service tax as a actor

under which section service tax is not applicable to actor. & why the service tax department demading to submit the details of professional income from actor.


mukesh

Hi Everyone

I am a account officer in the company and our company purchased raw materials and we deposit service tax 2.575 % (after abatement) on the freight (which is part of our carriage inward), as we registered in service tax department in the category Transport agency. on the other hand we pay service tax on advertisement & Others (which is the part of our sales promotions)now i want to know whether i take cenvat credit on the advertisement bill and adjust the cenvat credit balance with the payment of transport service tax.



Anonymous
15 January 2010 at 13:27

service tax retruns

filing of ST-3 is mandatory? when taxable service is below the limit.and is there any way avoid penalty.


CA Kanwaljeet
15 January 2010 at 13:24

Goods transport agency

dear expert,
during the audit i found that a company payment of frieght by cash,
then auditee says that he is not liable for service tax,
and also on the other hand the company is not book the exp. of frieght in tally, so he said that the company is not liable for payment of service tax


Pankaj
15 January 2010 at 13:05

ST on Domestic sales

Is St liable on domestic sales? If yes then at what rate it is aapplicable?






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details