Anonymous

Kindly Advice.

A manufacturing unit is operating in Himachal Pradesh and is exempt from excise. And is not charging excise on sales invoices too as it is exempt from excise.

Can the unit claim refund of the excise duty paid on purchases from units outside Himachal Pradesh.


Sushma Mevacha
21 May 2012 at 18:18

Menf. premises regarding

A is a manufacturing unit covering the large area. Half of his area is not in use. Can he give his half premises on Rent as a Warehouse to other ? Is there any permission is required to take from the concern AC / DC Central Excise?
Further, also provide the relevant rules / provisions in regards with the same .


sherly Robinson
21 May 2012 at 13:07

Sez project

Dear friends

when we are supplying material to SEZ project, can we take excise input or VAT input against the raw material used for the same

Regards

sherly



Anonymous
18 May 2012 at 15:08

Import export licence

Dear Sir/Mam,
How can get Import Export Licence In Pimpari Chinchwad.
Plese help me & suggest a right Way


Swaraj Lahoty
17 May 2012 at 16:16

Pel/ml supply of indegenious goods

Hi,
My company is an authorised distributor of a DG Set manufacturer in India. We are contesting for a tender for 'Procurement of DG Sets' at a oil exploration PSU is Gujarat. Our company is registered in Assam.

The issue is that the buyer intends to use the supplied products in a PEL/ML Area and is requesting for appropriate exemptions. We have never supplied any goods to a PEL/ML are and hence are unsure about how we should proceed. We have service tax and sales tax registration.
A gentleman with experience in the said area adviced me that we should get a 'First Stage Dealer' registration from the Excise Office in Assam. This will make us eligible to pass on the excise credit to the end user. Please care to explain how we should go about registrations, if any and how we should bill the end user? Can I perform an E1 sale (sale in transit) and issue C form to the manufacturer?

Awaiting your valued comments.

Regards.



Anonymous

Exciseable goods mangufactring units can done trading activity. and mangufacuring unit can resales input



Anonymous
16 May 2012 at 14:22

Excise

Difference between jobworker and Manfacturer? and what the process for excise chargeability ?



Anonymous
16 May 2012 at 14:10

Balance in ccr.

Suppose even after taking CENVAT credit, there remains some balance in CCR. Then would it be refunded or carry forwarded or forfeited.
What happens in similar issue in case of VAT??
What's the time period of availing such as in case of VAT it is monthly.
Thanks.


Arvind Vijayvargiya
16 May 2012 at 12:49

Excise credit

Whether Excise Credit is available or not when raw material was received at site or a place of a job worker?


Santosh B Karangutkar

We have export against procurement of Imports against Advance License released under custom notification 96/2009 , can we use this material in our dutiable finished product and Export with paid duty and applied for the Rebate, pls explain whether we are eligible to take the rebate.






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details