As 10


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
04 November 2011 Dear Sir,

We have electrical masts and lamp as in our asset register. Now we have planned for conversion of lamps from exisitng SV lamp to Greenline LED lights which rendering not only the extended running life of the lamps and also the cost benefit.

could you please suggest , whether we can capitalized the smae expense or it should be revenue with an example?


sanjeev bagchi
9926907455

16 November 2011 Para 12.1 of AS 10 provides that, "Only expenditure that increases the future benefits from the
existing asset beyond its previously assessed standard of performance is
included in the gross book value".

Since in your case, the conversion of lamps will extend the running life of the asset, the expenditure should be capitalised.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details