DEDUCTION OF TDS ON REFUND OF ADVANCE RECEIVED AGAINST SALE OF PROPERT


This query is : Resolved 

(Querist)
12 May 2026 A TAX PAYER RECEIVED ADVANCE AGAINST SALE OF PROPERTY. THE BUYER DEDUCTED TDS THEREON. NOW DUE TO DISPUTE, THE SELLER IS REQUIRED TO REFUND THE NET AMOUNT PLUS TDS DEDUCTED. IS THERE ANY LIABILITY FOR THE SELLER TO DEDUCT TAX ON THIS REFUND AMOUNT?

12 May 2026 The seller is not required to deduct TDS on the refund amount. The refund is a reversal of a capital transaction. The buyer must approach the Income Tax Department via the TRACES portal to claim a refund of the TDS originally deposited under Section 194-IA.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details