FBT on Transportation Allowance


This query is : Resolved 

(Querist)
01 December 2007 A company provides Transportation allowance to employees which is exempt under Section 10 to the extent of Rs.800 P.M. in the hands of the employee. Whether the Company has to pay FBT on the transportation allowance given to its employees?

02 December 2007 No such Transport Allowance is not liable for FBT as per circular no.8/2005 dtd.29/08/2005

03 December 2007 Mr Prveen Chopra's Observation is correct.
You may also refer Para 224.4.8 of 30th edition of the Singhania's Direct Taxes Ready Reckoner


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details