Anonymous
23 November 2015 at 07:08

Articleship

Sir,

I'm registered as an articled clerk in Chennai. However, as I am hailing from Kerala, I selected an exam centre in Kerala for CA Final exams.

The first group exams got postponed in Kerala due to the Panchayat Elections. So the revised timetable in Kerala was in such a way that we had to write the second group exams first(9,12,14,16 of November) and then the First group exams (18,20,22,24 of November)

Now, the exam started only on 9th of November. My query is that will the period from 01-11-2015 to 9-11-2015 be treated as on-duty or leave ?

Thanks in advance.

Answer now

srikanth
22 November 2015 at 12:34

C.s

Wil i be eligible to take up vs inter exam in month of June if I enroll now

Answer now

ARTHI

Dear Friends / Experts,

Please guide me on the following, IF POSSIBLE:

Query

I need to know the eligible ceiling amount under Section 80D for AY 2015-16 (FY 2014-15) for ‘Individual, Spouse & Children’.

Your reply, please..............


Thanks in advance for possible replies from all concerned.

Answer now


Anonymous
21 November 2015 at 11:59

Filling of belated return

Dear All,

I have recieved a notice from IT dept to file a return for AY 13-14 which I have not filled because my income is 30000/- under the limits.IT dept had collected information regarding the transactions mentione below with my PAN card number.

1.Contract of 1000000 or more in commodity exchange.

2.Purchase of equity shares in recognised stock exchange.

3.Sale of equity shares.

4.TDS return filled.

Please provide if now I have to file return for Ay 13-14 can i get any tds refund or not.Is it mandatory for filling return


Answer now


Anonymous
21 November 2015 at 09:58

Articleship

I had submitted form 108. Inst asked me to serve extra 109 days since i had taken excess leave. My office is in chennai.I cant go there and serve because i have severe medical problems. i want to serve in some other place near my home town. What should i do now? please anyone help me.its urgent.Because i planned to write exam in may16. I want to complete within that period. Please help me.

Answer now


Anonymous
18 November 2015 at 23:17

Non registration of service

I have mistakenly not registered a service with service tax department in my form st-1. And i have paid service tax to that non registered service. Can i register now by normally ammending st-1?
Is there any penalty or interest i have to pay for non-registering a service?

Can i file service tax return for non-registered service?

Answer now

Nithin
18 November 2015 at 19:01

Private limited and it consultant

Hi Members,

I just registered my private ltd company, and I am the Managing director. Can I still work as an IT consultant (out of my company), and get into my personal current account (like a proprietor)?
Or am I not allowed to do it because they come under the same category?

Thanks,
Nithin

Answer now

sivi
18 November 2015 at 14:31

B,com in ignou

Hello friends,,,,,iam currently pursuing cs executive course,,,i want to join b com degree in ignou,,, i want to know the duration of the course.....is it three year course if i register with igonu before passing cs executive exam ....or will the duration of the course will be reduced to one year....if i register after passing cs executive....please help me,,,,

Answer now


Anonymous
17 November 2015 at 16:02

Din

Kindly assist on following thing
i filied DIN Application and at the time of Prescrutiny the form says that " The system has identified your application as potential duplicate based on name, Father's name and DOB"
But the applicant was not file any application earlier(The same was clarified by Applicant and Me also checked on MCA site)
Lastly Application was Filled

But in MCA Portal DIN Application Status shows appproved and Certificate was unable to Download

What can i do now?
Note: Application filed on 05/11/2015

Answer now

Darshika chheda
17 November 2015 at 12:18

Turnover -speculation business

Hi how to compute turnover for maintenance of books of accounts in case of speculation business?? what is the limit beyond which we have to maintain books for speculation business??? Thanks in advance.

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details