RCM on GTA (Both provider and recover are GTA)


This query is : Resolved 

18 February 2022 Dear Sir/Madam

1. Service Provider - Registered person (gives GTA services)
2. Service Receiver - Registered person (receives GTA services)

Question:
1. In this transaction who is liable for GST ?
2. Whether this transaction exempted by virtue of Notification No. 12/2017- Central Tax (Rate), dated 28th June, 2017 ?

Please provide us the valuation opinion

Thank in Advance.




18 February 2022 1 Service receiver is liable for GST under RCM in case of transportation of goods in such a case.
2 Not exempt in case of transportation of goods.
Only hiring of trucks exempt under the notification.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details