Non extention of due date for filing of returns


This query is : Resolved 

10 September 2014 Now it is clear that only the due date u/s 44AB has been extended till 30/11/2014 and the due date for filing the return of income remains the same i.e. 30/09/2014.

So as per my understanding an assessee u/s 44AB, who does not file his return by 30/09/2014, will have to pay interest u/s 234A and in case of loss the same cannot be c/f. Is there any other issue that the assessee will have to face ? Please guide.

Thank you

10 September 2014 Yes you are correct .

But if you trace the expenses which you had not made the TDS and you made the payment after the due date of 139 (1) i.e., after 30.09.2014 not allowable u/s 40(a)(ia) .
Provision says that TDs payable shall be paid to government within the section 139 (1) i.e., 30.09.2014.

Other than that no issues.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details