DIrector remuneration


This query is : Resolved 

24 December 2010 Whether the reimbursement of expenses incurred by the director in attending meetings shall be considered for the limits of managerial remuneration.

I belienve that they shall not be considered. please guide me...

24 December 2010 In my opinion you are right.

24 December 2010 ye they shall not be considered

24 December 2010 Also refer >> https://www.caclubindia.com/share_files/tds-rate-chart-fy-2010-11-ay-2011-12--26034.asp >> https://www.caclubindia.com/share_files/files_download.asp?files_id=33659 <<<

Ajay Mishra (Expert)
24 December 2010 Hi


Section 309(2) provides that a director may receive remuneration by way of fee for each meeting of the Board of Directors.

In view of the above, sitting fee, travelling allowance, etc, are payable to directors who was present at the meeting of the Board, (Circular No. 1/72 dated 2nd February, 1972).


Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details