Clubbing


This query is : Resolved 

(Querist)
15 April 2012 If I gift Rs 100000/- in cash to my wife, in that case whether provision of clubbing of income is applicable?

15 April 2012 no here clubbing provision wont apply............... here no question of income arises so anything not chargeable ...........

15 April 2012 The reply given by expert is true only when the wife spends the money for wasteful expenses or for such purposes which are not capable to generate any income.
.
Practically & technically also, if a person is having a wife like above, she will make "application" of money without being gifted to her and possibly amount of Rs. 1.00 lac
may not be retained by him for the purpose of making a gift.
.
But in-spite of wasting money, if she invests it, the income generated from such
investments will be clubbed in the hands of the Husband. (Pl. Refer Section 64(1)(iv).
.



You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details