Jaspreet kaur
13 December 2007 at 11:53

NO OF ARTICLES

if a CA has been practising for 8 years,how many articles can he train?


sarfraz
13 December 2007 at 11:47

deferred tax liability

in case of a company who is availing tax holiday under section 80ic/ib/ia,is it necessary to make dtl,keeping into consideration that company is in a tax holiday(and there is no requirement to maintain any dtl and i know that there is no cash inflow in this case)with supporting reasons in detail.


Aadish Jain
13 December 2007 at 10:21

ca final examination

please guide me about the most suitable books for ca final exam with author name
i belong to rajasthan i want to go to indore for my ca fianl coaching is it good
my exam will be due on nov09 when should i go to indore for my coaching


SUMAHANDE
13 December 2007 at 10:17

Payment of Direct Taxes

is it necessary to pay all direct taxes i.e., TDS, Advance Income Tax, Advance FBT, Self Assessment Tax ... etc through on-line from 01-01-08?


swatikrishnan
13 December 2007 at 09:38

Applicability of TDS on Seminar Fees

Dear Sir,
Please let me know whether as a Company we have to deduct TDS on the fees we pay to various Forumsfor attending Seminars held by them
Thanks
regards
Swati


Praveen Nigam
13 December 2007 at 08:48

Provision for wage revision arrear

whether provision for wage revision arrear is allowed in the Income Tax or not. If it is allowed, please let me know the sections / case laws.


V.PUSHPA

A Public Ltd., company registered in 1994 has not submitted IT return till now since no business was commenced - ROC nil annual return has been filed. Is it correct or whether the company has to file with IT.If yes for how many years it has to file?( 6yrs or for full 13 yrs.)


V.PUSHPA

A Public Ltd., company registered in 1994 has not submitted IT return till now since no business was commenced - ROC nil annual return has been filed. Is it correct or whether the company has to file with IT.If yes for how many years it has to file?( 6yrs or for full 13 yrs.)


Ahsan Mansoori


Hi its me Ahsan Mansoori,

A trader in goods, issue sales invoice along with freight amount included in the same, can the customer deduct TDS on purchase freight paid on such sales by trader,

If yes whether the payer of such freight should be a non individual(i.e)company or Firm.

and for which freight payment should be more than Rs.20,000


Sara.........

In a NBFC company, at the General Body Meeting the accounts were adopted. The profits were transfered to the Reserve. But the company had failed to maintain the Statutory Reserve to be maintained at say 15%. Now if the company wants to recreate the satutory reserve, what is the course available?






CCI Pro



Answer Query

Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details