This Query has 3 replies
Online Service tax could not be deposited as Banks Online Payment server failed due to Bank strike in 6th & 7Th Aug 2009.
But the above Service Tax was deposited on 8th Aug2009 in the early morning as soon as Bank Server restated.
My Question :
Is Interest applicable for 2 days on the service Tax Amount as this was delayed on account Bank strike not because of the payer?
This Query has 1 replies
we are manufacturing unit of toothbrushes liable for excise duty on the goods cleared we are suppling raw materials to a another unit to convert our goods on labour charge basis under challan 4 (5) a we would like to know whether the said unit i.e. the job worker is liable to charge service tax from us.
This Query has 4 replies
PROBLEM IS THAT IF CENVAT CREDIT IS HIGHER THAN AMOUNT OF TAXABLE SERVICE SO WHAT ARE THE TREATMENT OF THIS CENVAT CREDIT AMT AND ANY EXCEPTION?
This Query has 1 replies
ABC is a firm engaged in the business of courier agency.
ABC is an assessee registered with service tax.
ABC serves for Branded Courier, First Flight.
Query
What is the general procedure for availing service tax credit for the firm, ABC ?
Ans : .....................
Can the firm avail service tax credit on all the bills (in the firm name) raised by the suppliers ?
Ans : .....................
Whether any specific registers to be maintained.
Ans : .....................
I shall wait for your views.
This Query has 1 replies
Can Reverse Charge Service Tax Liability - payable towards Sponsorship service in India be paid through CENVAT Credit.
If cenvat credit can be utilised please provide relevant reference?
This Query has 1 replies
dear experts,
a company hsving office in pune, providing service at our plant which is in jharkhand, charging service tax...
but excise officers are saying that we will not be eligible to take credit of such service tax since that company is not having centralized registration....
My query is:
1) how many type of registration is there in service tax???
2) are we eligible for taking credit for such service tax...if yes then why or if no then why?????
Thanking you
Arijeet
This Query has 1 replies
Is service tax applicable on hospitals.
I think its apllicable only for the payment received from a business entity for its employees and payment received from the health insurance company.
This Query has 3 replies
If I am a Service provider and I am registered in Service tax.
Whether It is mandatory to get registered in Central Excise act to take credit of Exice.
This Query has 1 replies
One of my client is a transport operator. In P.Y.2007-08 his turnover was below 7 lacs so he was not liable to get registered before Service tax authority. In financial year 2008-09 his turnover is 8.92 lacs. As per notification the service tax thresolhold limit increases from 7 lacs to 9 lacs o.k. It is written that new limit will be applicable from 1-04-2008. so I am confused whether to advise him to go for registration or not because limit has been increased from 2009-10 but its applicability has started w.e.f.1-4-2008.
Please advise.
This Query has 1 replies
Dear Seniors,
I have an urgent query regarding new circulars made applicable service tax on builders refer to Notification No. 29/2010 dtd. 22.06.2.1. applicable from 01st july, 2010
Detailed description can be view as per below stated link:
http://www.servicetax.gov.in/notifications/notfns-2k10/st-tru2k10/st29-2k10.htm
Question No.1:-
Will service tax be applicable on the payments received after 01st july, 2010 while we sent the demand letter before july, 2010 for the work completed?
Question No.2:-
Will service tax be applicable on the payments received after 01st july, 2010 while we sent the demand letter before july, 2010 for the work not completed?
Kindly treat it most urgent.
Thanks in advance.
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
Late payment of Service Tax due to bank strike