Aly Merchant
28 December 2013 at 21:24

If reverse charge mechanism applicable?

Is reverse charge mechanism of service tax applicable to any services rendered by a LAWYER?


Mukesh Agarwal
28 December 2013 at 19:32

Vces

A client have an Rental Income from Immoveable Property of Rs. 9,55,680.00 in the financial year 2010-11.
In the subsequent year i.e. FY 2011-12 & 2012-13 the Rental Income increased to Rs. 14,45,000.00 in both years.
The client want to File declaration under VCES.
So will the client be able to take the benefit of exemption of Rs. 10,00,000.0. in the FY 2011-12 and file the declaration on the balance amount of Rs. 4,45,000.00 for FY 2011-12 & Rs. 14,45,000.00 for the FY 2012-13.


Sachin sankpal
28 December 2013 at 18:41

Applicable to pay service tax

FY 2006-07 service tax limit cross taking registration & paid service tax

FY 2007-08 below service tax limit but paid service tax

FY 2008-09 onwards never cross service tax limit not charged service tax & not paid service tax it is right

please clarify


Prabhat Bhakta Shrestha
28 December 2013 at 18:38

Applicability of service tax

how is service tax & vat assessed for a service provider providing service in the nature of interior designing and architecture?
Thanks in Advance


CA. NAGAM DEVI KUMAR
28 December 2013 at 18:05

Service tax

Please clarify with regard to service tax
in the case of apartment constructions.

Total registrations during year Rs.120.00 L
25% of the above 30.00 L

is the service tax on Rs.30.00 L or Rs.20.00 L

Total 120-90=30-10=20
Total minus 75% minus threshold limit of Rs.10 = Rs. 20.00 Lks
please clarify


CA SannthoshKumar Gelli
28 December 2013 at 16:45

Works contract

Hi Friends,
Hope so all are doing well.
Please tell me the What are different rates applicable on works contract under service tax and abatement rates in year-wise.

Thank you all.

Pls its urgent


Samir bhatt
28 December 2013 at 16:26

Cenvat

We have started a new manufacturing business and we are also registered under service tax department. as we are not cross basic exemption limit under excise we are not registered under excise department.Inform us that can we take credit of cenvat on services by registered with Excise department?


Mayur
28 December 2013 at 16:03

User id & password

Sir,

I have not user id and password for my client
I have his STC no.
what can i do to amend his registration?


Ruchi Agarwal
28 December 2013 at 15:45

Service tax on works contract

A Pvt. Ltd. Co. is a Work Contractor providing work contract services to XYZ Pvt. Ltd. Co.It is a Composite Contract i.e. with material and Labour Contract. We are charging Service tax on composite Scheme i.e. on 40% of total amount charged as per Rule 2A(ii) of Service Tax(determination of Value)Rules, 2006.

I have a doubt that whether A Pvt. Ltd. Co. is eligible for CENVAT CREDIT on Input Services & Capital Goods?


MOHAMMED ASIF
28 December 2013 at 15:22

Works contract tax

sir,
we have started a pharmaceutical manufacture company , where we gave a contract for construction of a plant and paid some amount
1. my question is whether we should deduct works contract tax on the paid amount ?
2. what are the rates apllicable for it ?
3. from where i can get this tax details ?






CCI Pro



Answer Query

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details