bharteesh
06 November 2009 at 14:41

company Law

Whether one of the director in a private Limited company can invest additional amount in the company and enter into an agreement with the other directors of the company guarantying the return of the investment in case of winding up of the said company .

If he can do, under which provision he can ?
Email:bharteesh08@gmail.com


sreedhar
05 November 2009 at 15:59

Company law, ROC matter

please help me out

1. What is the penalty if Annual returns are not filed for the last 3 years (2006-07 to 2008-09) ?

2. Our client is a private limited company incorporated in 2005. But none of the directors had obtained DIN. What will be the penalty if they apply for DIN now ?

3. If a person,before obtaining DIN, is appointed as a director, Is his appontment is invalid ? what will be the consequences



Anonymous
04 November 2009 at 23:20

company law

as we know private co which is subsidary of public co. is public co. i want to know efects for such co. privte co.
1}will all rules of public co. will aplicable to such pvt. co?
2}minimum paid up capital required
3}tht. pvt co need to use world pvt. in his name.



Anonymous
04 November 2009 at 14:29

querries for ROC Matters

I m having work regarding ROC @ my office .i've never done this before. so is there any website from where i can lerarn from the base & Excl my knowledge
thanks for reply of earlier querries.



Anonymous
02 November 2009 at 10:38

Labour Law

Can anyone tells me about Section 68 and sec.73 of the Employees State Insurance Act,1948?


Kamlesh Agrawal
01 November 2009 at 13:27

Wealth Tax Return

Question

In the case of Assessment year 2008-2009 wealth tax return has not been filed before the due date or completion of assessment Year. But Tax payable under wealth tax is paid for assessment year 2008-2009. Is it advisable to filed return of wealth tax? If yes what are the penalties other than interest is payable.


Thanks in advance


Venkatakrishnan

Hi,

My Managing Director who is a Non Resident Indian would like to take his Managerial Remuneration and Commission in dollars. Is it possible for us to pay the same from the perspective of Income Tax Act and FEMA? The payment is a fixed amount on monthly basis. Please clarify.

Thanks


Saurabh
29 October 2009 at 13:13

calculation of bonus

An employee earning Rs.5000 p.m.

How will be the bonus calculated?
Whether 5000p.m* 8.33%(or applicable bonus rate)
or
2500p.m*8.33%(or applicable bonus rate)

As per act (ref-ICAI module )salary/wage over & above Rs.2500 is not to be considered for calculation of bonus.

Please help me out.


Shreyans.Avlani
27 October 2009 at 22:02

bare act

generally wat type of questions they ask for bare act


lalitha v
27 October 2009 at 21:06

partnership act

what is a firm in specie?






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details