Muhammed Abdulla Ansari
27 September 2011 at 14:25

Import and resale

Sir,

This is Ansari from Cochin of Kerala.This time i plan to start an overseas trade, more specifically a commercial import.That's import to Kerala and resale within Kerala.

* First case:Import and readily resale
------------------------------------
Could you furnish more information on
the type of registration i needed whether it's CST or VAT please?As i intend to make wholesale supply to one, will there be a scope of VAT since, to best of my knowledge, VAT is meant for points of sale.

* Second case:import and make an assembly here so that a manufacturing is taken place
------------------------------------------
If i assemble the parts of product here, then whichever is needed, CST or VAT?

I hope you get what is in my mind, that avoiding any registration is much better.

In conclusion, Whichever registration is needed for a commercial importer who make it for a resale?

If you could let me know that for a VAT registration, how can i avoid the security deposit, or suspend later?


Sandip Sanghai
26 September 2011 at 10:21

Duties & taxes on softawre

Dear Sir,
We have tied up with a chinese company to sell a software here in India. The software is available in their website download link. From there it can be download and after making payment they will provide a key to register the software to make it Legal.

We would like to know that.

01. What would be the complete duties and taxes has to be paid,
02. The duty or taxes will be calculated on which price, My buying price or my selling price.
03. How does the duty and taxes will e affected if I download the software, replicate the CD and sell it via different Computer Vendor to gain more market. In this case also duty and taxes will be calculated on what basis my purchase or my sells price ?
04. Is IEC necessary for importing of software for resell in India.
Regards
Sandip Sanghai
+91-9434209999
skype : sandip.sanghai


ravi agarwal
21 September 2011 at 01:14

Rule 8 computed value

sir ,.
whether under Customs Valuation (Determination of Value of Imported Goods) Rules, 2007 we can take computed value of identical and similar goods as in rule 7 (deductive value) it is clearly stated that we can take value of indentical or similar goods but in rule 8 same is not mentioned clearly?


Radhika Mudhliyar
20 September 2011 at 16:27

Depb

PLS GIVE ME FULL DETAILS ABOUT DEPB



Anonymous
20 September 2011 at 11:41

How to impory

Dear

I am going to start a business and for that i am going to import a machine from china so i want to know what will be the procedure for import like

Wheather i have to take a licence

if yes how could i

and what i have to do further

like opening an account with bank or some other thing which can help me


Prabeer
18 September 2011 at 15:03

Query, anti-dumping duty computation

Do we have to compute / charge Special / Additional CVD (Countervailing Duty) u/s 3(5) of the Customs Tariff Act for the purpose of finding Anti-dumping Duty liability?


udaykumar
18 September 2011 at 12:27

Debond

dear all,

we are 100% eou now we want debond capital goods these CG used more than 10 years.

please let us know the we have to pay duty while debonding. one of my friend told that need not pay duty if we used more than 10 years.

can you confirm whether is correct or not & also relevant notificationn is there any?

uday
udaykumar1@live.in


ravi agarwal
16 September 2011 at 19:40

Rule 2d(1) identical goods

sir.,
as per rule 2 d(1) goods can be called identical goods if produced by the same person who prodced the goods or WHERE NO SUCH GOODS ARE AVAILABLE GOODS PRODUCED BY THE DIFFERNT PERSON ..
so. sir i want to ask even if that person who had produced the identical goods ( not the original exporter) had not produced the goods under same brand name of that original exporter .,, then whether the goods produced by that person(not being the original exporter )are continue to be identical goods?


shivam
15 September 2011 at 17:31

Basic question of custom

dear reader, i am confused about the basic of nature of customs' tax. Books says it is indirect in nature, but after reading i found that we are hereby not shifting the tax burden, as that we do in case of indirect tax like exise or vat. So please help me that, how can we justify saying customs' tax an indirect one?


PARMOD KUMAR
14 September 2011 at 12:18

Iec

Document required for IEC Code and how apply the IEC Code. Pleae provide the process of the same.






CCI Pro



Answer Query

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details