Audit 44ad


This query is : Resolved 

(Querist)
27 July 2011 Turnover of a Partnership firm is less than 60 Lakhs and there is a loss. The firm is maintaing Books of Accounts regularly, previous year also was a loss and sec 44AD was not there.
My question is whether the firm has to go for Audit this year, because of Sec 44AD?

27 July 2011 Yes. Go for 44AD. The firm has to get the books of accounts audited.

27 July 2011 But 1 thing to be kept in mind for partnership firms is that if the profit before allowing Interest and Remuneration to partners is more than 8% then no need to go for audit even if their is a loss after allowing interest and salary to parnters.

27 July 2011 Pl see section 44AD(5)which says if the income is less than the maximum amount which is not chargeable to tax ,no need of tax audit.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details