tds on rent


This query is : Resolved 

(Querist)
01 December 2009 if i book office rent expenses in our books of accounts how much amount will be not eligible to deducted TDS?

01 December 2009 Up to Rs.1,20,000/- in a financial year.

01 December 2009 up to Rs.1,20,000/- afterthan as per Sec.194I Rent on Plant/Machinery @ 2% & Rent Otherthen Plant/Machinery @ 10%,If PAN not Quoted 20%

01 December 2009 agree

01 December 2009 Agree

maya (Querist)
02 December 2009 can rent will be paid in books of accounts in cash upto 10000 per month?

02 December 2009 it doesn't matter that rent is booked in cash or though bank , if payment during the year is Rs,120000/-, you are supposed to deduct tax.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details