Tds on medical exp reimbursement to employee.


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
18 January 2015 is there TDS applicable on TDS on medical exp reimbursement to employee directly (& not to the hospital).

An employee of our company got medical treatment from max hospital and paid them Rs 8 lac. Now as per our company policy if an employee gets treatment from outside then whole expenditure will be borne by the company. Now he claimed reimbursement of the same amount (Rs 8 lac).

So the Question is whether TDS will be applicable under section 192 considering it perquisite [sec-17(2)] or not.


18 January 2015 Yes. Your observation is correct. TDS should be deducted u/s 192 considering it perquisite.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details