Tds


This query is : Resolved 

(Querist)
11 April 2015 We have two directors in our Company and Remuneration paid to each director is Rupees 300000.Is there any requirement to deduct TDS ? I am confuse u/s 192 and 194J.

11 April 2015 Section 194J(1)(ba) - Payment to Directors any remuneration or fees or commission by whatever named called if the same is not covered u/s 192.

So if the director is in employment of company drawing salary then TDS to be deducted u/s 192 otherwise provision of section 194J(1)(ba) will be attracted and TDS will be deducted @10%.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details