TCS on cash payments


This query is : Open 

02 July 2016 Dear Experts, can anyone of you please let me know whether TCS 1% on cash payments exceeding Rs. 2 lacs is transaction wise or per annum? my 2nd query is it suggestable to raise 2 seperate invoices to avoid the above levy? pls respond. it's urgent. pls share if any circular/notification available. .. Thank you...

02 July 2016 It is applicable transaction wise. Inference CBDT circular in https://www.incometaxindia.gov.in/communications/circular/circular232016.pdf

02 July 2016 many thanks for the response.

02 July 2016 can pls respond for my second query

02 July 2016 got the logic. Thank you..


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details