Tax liability on pf withdrawal?


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
08 July 2013 I have shifted my job in December 2012. i worked in the previous organization for 7 years and 2 months.
when i left i withdrew my PF amount from that organization and have opened a new PF account at the new organization. I have 2 queries

1) What would be my tax liability on withdrawing my own PF contribution. My employer's contribution was not withdrawn as it went in for Pension Fund and I could not withdraw it, thus I have to forego it.
2) What about the PF contribution I made during the 9 months of my service at the previous organization. Does it still count under my deductions under section 80 c.

Rupesh Jain (Expert)
19 July 2013 PF amount will taxable if you are not continue for at least for 5 years.

in new organization you can claim u/s 80 C deduction


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details