Tax Deducted at Source


This query is : Resolved 

15 December 2008 A proprietor gets work done from outside and for different jobs makes payment to different persons. Will the payments be liable to TDS and if so at what rate and will come under which category?

Some of the payees are not having PAN. Will the prop. be able to deduct tax at source?

15 December 2008 If the proprietor is a contractor then he is sub-contracting the work. If he is not a contractor then he is job worker will be treated as contractor. This is covered by section 194C. TDS rates are as below

- For Contractor - 2%(+SC+EC+SHEC)
- For Sub-Contractor - 1%(+SC+EC+SHEC)

You cannot deduct TDS if the payees are not having PAN. You need to impress them to apply for PAN. Because it is your liability to deduct TDS not them. Your expenditure will be disallowed.

Ravikumar.G (Expert)
15 December 2008 Further if your turn over not exceeding 40L (i.e not come under 44AB (tax audit) need not deduct TDS.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details