Salary derived from us


This query is : Resolved 

(Querist)
25 July 2016 Person get transferred from India to US branch of the IT co. & received salary of March in US only. Is the salary of March is also taxable in India? If yes, then will we get benefit of section 91 regarding double taxed income in india?

25 July 2016 if employee is RESIDENT as per Income tax act, then the salary of March is taxable in India. The double taxation benefit may be claimed provided tax is paid on the same in USA as well

GAURAV (Querist)
26 July 2016 Person leaved India in Feburary so he was resident & OR of india. Now If i have to include foreign income then first i will convert it in INR in TT buying rate & then claim benefit under sec 91 for doubly taxed income, right?

26 July 2016 absolutely right.....go ahead...


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details