Provident Fund


This query is : Resolved 

(Querist)
13 January 2008 in a central university covered under provisions of PF Act 1925 in general & section 8(2) of it in particular, can the PF Committee of the institution declare an interest above the govt. rate for the investments made in the PF? If it is so, should tax be levied on the excess interest?
(the specifics of the matter is as follows. actual returns for the financial year 06-07 work out to 12% while the govt declared return is 8% or 8.5%. )

20 January 2008 Under section 10(25)any income received by the trustees on behalf of a recognised provident fund is exempt.

21 January 2008 Yes, In case of approved PF fund Interest over and above the rate specified by Govt is taxable in the hand of members of trust i.e. employees of university.

Regards
Sandeep


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details