Presentation of gifted amount to specified assessee


This query is : Resolved 

28 March 2016 How Can the Cash amount which has been gifted by an assesse to another assesse during a financial year be shown in the Income Tax Return??

Is it Cumpolsory to Show the Cash Amount which has been Gifted by an assessee to another assessee in his/her ITR Return?

And Whether the Receiver Assessee of "The Gifted Cash Amount" need to show it in the IT Return? IF so, how..??

28 March 2016 Please go through section 56. It will give you the taxability. (Please note it is subject to 2 basic things, one being relative or not and secondly the magnitude of the gift)

https://www.incometaxindia.gov.in/Pages/acts/income-tax-act.aspx


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details