Please please reply soon


This query is : Resolved 

(Querist)
08 December 2016 THIS QUERY ABOUT RULE 114E


9 [Furnishing of statement of financial transaction.

11. Receipt of cash payment exceeding two lakh rupees for sale, by any person, of goods or services of any nature (other than those specified at Sl. Nos. 1 to 10 of this rule, if any.)

Any person who is liable for audit under section 44AB of the Act.

SO QUESTION ARISE THAT,
WILL applicable on each sale OR ON to the aggregate value of sales made during the year TO ONE PERSON?


08 December 2016 It is, in my opinion, every sale transaction and not the aggregate amount in a FY

monika (Querist)
08 December 2016 BUT SIR SOME CA ARE SAYING IT WILL ON AGGREGET AMOUNT OF CASH SALE IN A FY


IF ANY PERSON GIVE 5 BILL OF RS. 50000 EACH
SO AMOUNT WILL REACH ON RS. 250000

SO PLEASE TELL ME RULE 114E WILL APLY OR NOT ?

Mukul Giria (Expert)
08 December 2016 In my opinion, Reporting need not be done for the above above illustration.

08 December 2016 In my opinion as per sub rule 3 of 114E which is as under: which give an understanding that the Annual aggregation is not applicable for this transaction.
(3) The reporting person mentioned in column (3) of the Table under sub-rule (2) 11a[(other than the persons at Sl.No.10 and Sl.No.11)] shall, while aggregating the amounts for determining the threshold amount for reporting in respect of any person as specified in column (2) of the said Table,—
(a) take into account all the accounts of the same nature as specified in column (2) of the said Table maintained in respect of that person during the financial year;
(b)aggregate all the transactions of the same nature as specified in column (2) of the said Table recorded in respect of that person during the financial year;
(c) attribute the entire value of the transaction or the aggregated value of all the transactions to all the persons, in a case where the account is maintained or transaction is recorded in the name of more than one person;
(d) apply the threshold limit separately to deposits and withdrawals in respect of transaction specified in item (c) under column (2), against Sl. No. 1 of the said Table.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details