ITC CLAIM IN LIQUOR


This query is : Resolved 

26 April 2022 Can restaurants serving liquor claim 100% itc ?

09 May 2022 No they cannot, liqour is a non-taxable supply and is covered under the definition of 'exempt supply' in GST which is in turn referred to in Section 17 which speaks about ITC reversal in the manner specified in Rule 42 & 43. 100% not eligible. Also, other restaurant services is 5% without ITC (other than 18% applicable in hotels with accommodation priced at 7,500 or > per day per unit). Ideally a bar and restaurant would only have to charge GST but would not be eligible for credit.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details