Closing stock treatment if migrate in gst as composition sch


This query is : Open 

(Querist)
23 July 2017 Dear sir If VAT dealer has stock but ITC has been consumed so if he takes composition scheme then what amount of tax he has to pay on stock in GST?


23 July 2017 As per VAT but it is not mentioned anywhere in act. So until unless any provision passed in this regard, no need to pay tax.

23 July 2017 it is mentioned U/s 18(4) of the GST Act. Dealer has to pay an amount equal to the input credit held in stock immediately preceding the date of switch over. Any balance credit in the electronic credit ledger will lapse . Also read rule 9 of input credit rules.

monika (Querist)
03 August 2017 see cmp 3 asking vat paid detail

03 August 2017 18(4) is section from conversion in gst from normal to composition

03 August 2017 No clarification about Transferring from earlier VAT Act to composition in GST is given in GST Act.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details