Change in tax rate


This query is : Resolved 

08 March 2018 Advances Received Rs 1120(1000+120) including tax, from customer on 12/10/2017. Tax Rate at that time was 12%.. Now on 23/02/2018 goods supplied against that advance. Tax rate is 5%.. How to cope up with this situation. Should i issue credit note.. of yes? then what will be the credit note amount?

09 March 2018 The same will be governed by Section 14(b)(ii)
where the invoice has been issued and payment is received before the
change in rate of tax, the time of supply shall be the date of receipt of payment or
date of issue of invoice, whichever is earlier;
I assume that you have issued the tax invoice at the time of receiving the advance. Therefore the tax rate will be 12% only.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details