Cenvat credit on capital goods


This query is : Resolved 

17 June 2016 Hi all,

Our company has not availed CENVAT credit on capital goods which were purchased 30-09-2014, can we claim CENVAT credit as a whole in current year or eligible for balance 50% or not eligible to total CENVAT credit as it exceeds 6 months from the date of invoice?

Thanks and regards,
Vijay Mariyala

Rupesh Jain (Expert)
17 June 2016 you cannot take cenvat credit its old more than 6 month pls see

Provided also that the manufacturer or the provider of output service shall not take CENVAT credit after six months of the date of issue of any of the documents specified in sub- rule (1) of rule 9.” - See more at: https://taxguru.in/excise-duty/time-limit-claiming-cenvat-credit-major-implication.html#sthash.KRj7WfGC.dpuf

18 June 2016 Hii Sir..
Thanks for your reply..
Is this provision applicable for Inputs goods and services or capital goods too??
Even balance 50% cannot be claimed in the FY 2015-16??


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details