yash chauhan
21 December 2008 at 20:33

HRA & Home loan Int.

Can a Salaried Individaul take Both HRA Exemption & Home Loan Intrest deduction?
If Yes ,How?

I am talking of two different houses, one where person is living for employment reason and another house where his family living.


GANESH SHANBHAG

my client has been awarded civil construction job for a government college. is service tax applicable on such activity or is it exempt


munish
21 December 2008 at 15:28

case fixed by I.T.O

That my client is Proprietor of M/s S.K.Trading Co., Nature of business is Commission Agent.( Kacha Arthia ).

1) That the case of I.Tax was fixed for the A.Y : 2007-2008.

2) That in the ITR-4 ( Return ) the assessee has shown S.Creditor worth Rs : 6054365/-. Actuly that amount was excess amount of farmers.

3)That there is no trading in the books of assessee , so no question arise for s.Creditor. Due to not relevent column the amount shown in S.Creditor column.

Can Assessing Authorty fixed the case of commission agent on the ground of S.Creditor ?


b.s.gokul
21 December 2008 at 14:51

branch acounts

i want to know the main diff. between selling price and whole sale price?


Guest
21 December 2008 at 14:16

difference

What is the difference b/w ARTICLE and SECTION?


CA ABHISHEK MANDHAN

Sir , i want to know that what courses can we do along with CA to increase knowledge and package.


Dhruba
21 December 2008 at 11:12

Accounting Standard on income taxex

Dear all

I tried to read the AS on Income Taxes but i can't gain any knowledge except deferred tax asset/liability.

I do not know how to present it in financial statement and for the 1st time application of that AS i do not know how to calculate opening balances so please it would be helpful if anybody make me clear in this matter.


Thangaraj

Facts :

X, who is a direct exporter purchased 250 sewing machines and leased to a job work contractor,say Y, who inturn, does job work only to that exporter and for none.

Is it possible to claim exemption as per subsection of Sec.4, since there is levy of tax on transfer of right to use any good, but if the same is used "in the course of export of goods out of territory of India", the lease shall be exempted from tax.


ramesh pathak
20 December 2008 at 22:09

CPE HOURS FOR CA

I AM A CHARTERED ACCOUNTANT. DURING THE YEAR 2008 I HAVE ATTENDED 35 CPE HOURS. CAN THE EXCESS OF HOURS CAN BE CARRIED FORWARD? AS PER MY KNOWLEDGE I REQUIRED TO COMPLETE 20 CPE HOURS AND 10 UNSTRUCTURED CPE HOURS BY MADE SELF DECLARATION. KINDLY CLARIFY THE DOUBT?


peena
20 December 2008 at 19:59

company annual return

Form of Annual Return of a Company having a Share Capital", under Companies Act, which is to be filed with Registrar of Companies which form is required to be filed and also which attachment require for this
due date for filing annual return of company every financial year
Please provide me the Annual return excel format as per schedule V of the companies Act 1956
every year there is require of DIN 2 , 3 & F FORM FOR COMPANYROC






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details