Mukesh Kumar
24 December 2008 at 12:20

tds on foreign remittance

can any one tell me
is TDS is applicable on foreign remittance for location hiring.
pls. tell me.


Bala Abiramy
24 December 2008 at 12:18

Excess pmt of TDS

Hi All,

Tax on pmt to vendor u/sec 194J is deducted correctly but on remitting to the IT dept ,due to clerical error,the same was excess paid.
Now,can we adjust the amount as against the same vendor for the next month TDS remittance?
Can this be also explained in the TDS return that wd be filed every Qtr?

If not,what is the other remedy?

Thanks in advance


Jiwan singh
24 December 2008 at 12:16

Service tax exemption

Please guide me

For example :-

For the f.y 2007-08 service tax exemption was 8 lacs my service tax receipts was 7 lacs in 2007-08 & I have not pay any service tax in that financial year But in f.y 2008-09 service tax exemption limit is 10 lacs . would I pay service tax in 2008-09 (my service tax receipts was on 31.06.08 was 4 lacs) or in the f.y 2008-09 can I get a benefit of exemption limit 10 lacs.( in the fy 2008-09 service tax receipts would be exempt upto 10 lacs or if my service tax receipts will 9 lacs in 2008-09 , would this service tax receipts 9 lacs exempted)

Can i get exemption for every Year ?


PARDEEP SINGH
24 December 2008 at 11:55

Rent Deduction.

In which section i can claim the deduction of rent paid.?


sumit bhartia
24 December 2008 at 11:51

RESOLUTIONS FOR SEC 274(1)

DO EACH YEAR I HAVE TO PASS THE RESOLUITIONS FOR SEC 274(1) (g) RECEIVED FROM THE DIRECTORS

WHAT IS THE FORMAT
IS PASSING EACH YEAR MANDATORY UNDER COMPANY LAW AND UNDER WHICH SECTION

sumit


PARDEEP SINGH
24 December 2008 at 11:50

How can i change of Income tax Office.?

Now i am filing my rerun in Bombay but i want to file my return in calcutta becuase i have shiffted overthere. So Please tell me the processure that how can i transfer my file from Bombay to Calcutta.

Please reply me soon.


Rakesh R Kabra
24 December 2008 at 11:48

LIC Premium

i have paid LIC premium for f.y 2006-07 on 10/04/2007. And not recorded in books of accouts and also not claimed in return of income. can i claim in return of income of f.y 2007-08


PARDEEP SINGH
24 December 2008 at 11:43

registration applicability.?

I want to know that can i able to register my firm under VAT only when my annual sale cross the limit of Rs. 500000 /- and if yes then which kind of formalities i have to fullfill.

Please reply me soon.


PARDEEP SINGH
24 December 2008 at 11:38

Deduction u/s 80-c

My First Querry is that i want to file income tax return and i am paying rent anually 80000 /- and i also have the receipts of the same so can i claim it u/s section 80-C.

Can i claim tution fee as deduction u/s 80-c more than two child.?


K Balaji
24 December 2008 at 11:37

Indian Contract Act

In a contract of guarantee, whether forbearance by the creditor to sue the principal debtor discharges the surety.






CCI Pro



Answer Query

Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details