jay.......
18 December 2008 at 15:40

Exam Leave for Pcc

My 15 months of articleship gets over only on 22nd Jan 2009.my leave starts from 1 jan 2009.i am appearing in may 09 pcc exams.
Will there be a probllem if i take leave from 1st jan ? or should i work till jan 22nd of 2009?


Yogesh Modi

We are paying rent to Rajasthan Housing Board. I am in confusion whether to deduct TDS on it or not because it is not clear whetehr it is a Governrment Body or not.

Please also expalin the rules for TDS on governrment payment. Whether it includes state governrment, statutory body, local authority, governement enterprises, state governemnt body.

Please advice.

regards
yogesh modi


LAVANYA SM
18 December 2008 at 15:31

Re registration

Please let me know that if we take termination of articleship from one firm should we re register within 3 months elsewhere for articleship?

And if we dont re-register within 3 months,do we have to restart our articleship afresh?


Nischint
18 December 2008 at 15:26

query regarding fbt

hello frnds,

please guide me on the following matter-

my company ABC limited has paid a bonus of Rs 20 lacs in cash to it's labour threw contractor on the occasion of deepawali. otherwise it would not pe paid..

please tell me whether the same will be liable to FBT or not..if yes please also provide the references of act or any other notfication/circulars


charudatta
18 December 2008 at 15:18

Set off on purchase

If a person, unregistered dealer, makes a sale by raising taxable invoice bearing wrong TIN saying that he is registered dealer. Can a purchaser avail set-off where purchaser does not know that seller is unregistered dealer?


ravinder singh rawat
18 December 2008 at 14:56

office Euipment or Printing and stationery

Dear experts,

we have purchased a notice board amount Rs.600/- for office now i am feeling some confusion about its cost category nature its part of Printing & Stationery or Office Exp or anything else ???


Thanks


sumit bhartia
18 December 2008 at 14:33

NBFC BOARD RESOLUTION

CAN ANY ONE GIVE ME THE FORMAT REQUIRED FOR NBFC COMPANIES FOR NOT ACCEPTING DEPOSITS

DO I HAVE TO PASS THE RESOLUTION EACH YEAR FOR NOT ACCEPTING DEPOSIT ON ONLY ONE TIME

sumit


Deepak
18 December 2008 at 14:29

Accounting for bill discounting

Sir, I want to know the detail accounting entries which we will made for bill discounting made on sales with bank at each stage such as 1) sales made, 2)Bill discounted with bank 3) then Receipt of money from party in bank . Also tell me any internal control procedure which company will adopt for bill discounting , their interest etc. or any web site available for detail information


MR. CA
18 December 2008 at 14:27

SECTION 2(22)

I want to know where is deemed dividend is considered. & what points covered under section 2(22)


CA Sanat Pyne
18 December 2008 at 14:06

I T REFUND

WHEATHER INTEREST ON I T REFUND IS TAXABLE ? PLEASE REPLY






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details