Anonymous
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

25 June 2010 at 20:14

current rate for works contract

Dear Friends,

We have the contractor in our factory site for doing all civil works. For that what will be the current service tax rate on such works contract.

And is there any vat to paid from the company side (As per Andhra Pradesh Vat rules)for above such contracts.

And also what will be the accounting treatment for the above bills-like bill amount, service tax, vat and tds deduction.


CA Sanjay Baheti
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Assesse obtains a contract of taxable service on which he is charging Service tax while invoicing to his client duly paying the same to the Govt.. Further if the assessee sub contract the same service. Is the sub contractor also liable to pay service tax to govt.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Hi,
I have booked a flat in May 2010 but agreement is not yet done.Now the builder is saying that from 1st july service tax is applicable. Flat costs Rs.2000000/-.(out of which 300000 are payable at the time of possession) what are the provisions of service tax regarding this? and on how much amount I will have to pay tax?



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Reference to Rule 7C of Service TAx Rules, 1994 amended in 2007,,,,Penalty for delayed filling of Return is Maximum Rs2000.

Querry 1: Whether the penalty is leviable for NIL Return also ? (Last return filed was in time but was a NIL return).

Querry2:
The Assessee is applying for cancellation of Servicetax Registration by surrenderning the ST Registration Certificate, Since it ceased to provide taxable services,Whether the penalty is avoidable on this ground ?


Neha
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

25 June 2010 at 12:00

Export of Serice Rules, 2005

Sir,

If a company assessee has provided services outside India, & received commission from outside India. The company also has made import purchases from the same company from whom it is receving foreign commssion and adjusted the amount of purchases against the commssion income. i.e. not received the foriegn commssion income in convertible foreign exchange, then will it also be covered under the export of Service Rules, & will be exempt from Service Tax. Please Suggest.


Neha
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

25 June 2010 at 11:55

Export of Service Rules, 2005

Sir,

If a company assessee is providing services outside india & receiving commission income in convertible foreign exchange from outside india. Then, whether, is it covered under Export of Service Rules, 2005 & exempt from the Whole of Service Tax.


CA Vijay Sony
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

25 June 2010 at 11:53

filing of service tax return

One of our client has got registered with service tax in June 2010.They are totally in the business of service export.

However they wish to submit return for the period Apr-09 to Mar-10, for availing service tax credit on payments they have made during the previous year. Further they are ready to pay penalty for late submission of ST-3 return.

Can they do so?


Sudheer
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

25 June 2010 at 11:52

Notification No.8/2005 in force

Dear Sir,

Can any one tell me, the Service Notification No.8/2005 whether inforce or not. If it is in force what is the documentation proceedure for not to charge the service tax by our fabricator/JOb worker for excisable goods.

Kindly guide me.

Regards
Sudheer
Mobile No:09845347365.


AMIT KUMAR
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

25 June 2010 at 11:51

Service tax Old Number

Dear Sir,

I have old number of service tax (for example : Dl\rc\12552\) but i need new service tax number which pan number based...

Pl tell me the procedure to obtain new service tax number from Service tax dept.

Pl help me and reply asap.

Thanks in advance..

Regards,
Amit



Anonymous
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

25 June 2010 at 11:48

Levy of Service Tax

Sir,

If a company is providing both taxable & exempted services. Taxable Services are below Rs. 10.00 Lacs & exempted services are more than Rs. 10.00 Lacs. Then is it mandatory for the company assesee to get registered under the Service Tax Act if the total amount of both the taxable services & exempted services are more than Rs. 10.00 Lacs while the taxable Services are Less than Rs. 10.00 Lacs. Please suggest.






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details