Sakshi Goel
26 December 2013 at 19:30

Reverse charge liability

Dear Expert

A good transport agency charges the services tax from service receiver and also mention the service tax amount separately on its invoice. Does the liability for reverse charge of service tax still arises on the end of service receiver?

Kindly tell the provision applicable also.

Thanks & Regards


Sabareesh

Can we take the service tax paid on carriage outwards as cenvat input. Our company dispatched the goods from the factory to customer point and incurred the freight on it. Is this available as CENVAT input?



Anonymous
26 December 2013 at 18:13

Whether liable

one of my client did works contract to a reputed company for Rs.15 lakhs.He did not charge any service tax in his bills claimed.and co also not paid any service tax to him (financial year is 2010-11)

1.let me know whether is liable to pay service tax on the above work?

2.if so ,can he pay under VCES?


Munni
26 December 2013 at 16:02

Rcm applicability

IN RCM IF THE SERVICE PROVIDER IS INDIVIDUAL AND HE IS NO SERVICE TAX REGISTRATION, IN THIS CASE RCM TAX HITS SERVICE RECEIVER? HE SUBMITTING THE BILL WITH OUT TAX, CAN SERVICE RECEIVER HAS TO PAY HIS PART TAX?


Somenath Sen
26 December 2013 at 14:55

Account code for payment of reverse charge

Hi,

Kindly provide me the following information:

If the assessee is registered under the service of "erection and commissioning services" and he is paying service tax under reverse charge for avialing transportation service from GTA or security services, then is he suppose to pay the service tax under account code of transportation service/security service, or he can simply pay service tax in "erection and commissioning services".

Thanks in advance.....


CA. Mohit Sharma
26 December 2013 at 14:07

Vces and cenvat credit

A person had sufficient cenvat credit for the period 1 Oct 2007 to 31 Dec 2012 against his service tax liability but he has not filed his service tax return for that period. Now i want to know that whether he can take benefit under VCES and avoid non-filing penalty but it is specified that no cenvat credit is to be utilized on TAX DUE in declaration. so whether he has no dues there in VCES. What is the remedy besides Rule 7C.



Anonymous
26 December 2013 at 13:56

Return filing

How to fill up the form for return filing of CA Service who falls under exemption limit?

Need sample form of ST-3 of the above situation.


rambabuchalla
26 December 2013 at 13:49

Quary on st credit before the date of reg.

Can we take cenvat credit of service tax before the date of registration?.


gaurav bhartiya

I have query. A trust is registered under Bombay Pubic Trust Act 1950. Trust is providing taxable services in the nature of club. Trust is not registered U/s 12AA of the Income Tax Act.

Basic query : Trust registered under BPT act whether the above trust comes under the Service tax bracket?


Shruti Mishra

Hi,
I have been unable to get clarity on the below mentioned issue :

1. Mr. A (eligible under VCES) has not collected any amount on account of Service tax from client from Oct 07 to Dec 12.

2. Now Mr. A is raising debit notes and collecting the ST now. Since the clients from whom ST has not been collected at all, obviously never took the cenvat credit of the same.

3. I am also clear that under VCES, Mr. A shall not be able to take any credit of Cenvat.

My qstn is can the Clients of Mr. A who are being charged Service Tax now, will THEY be able to Cenvat Credit now in this FY ????

If yes, will they (the clients) be eligible for taking the credit, & for current FY ? OR for the years against which the Service tax dues are being paid ???

Pls clarify. Thanks.






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details