This Query has 5 replies
My parents are selling a house. For the deed amount, as per 194IA, the buyer is to deduct 1%
I have two questions pursuant :
1. The house is a joint property of my parents and my mother has no independent source of income. Whose PAN (my mom or dad or both) should the TDS be shown on?
2. We are going to reinvest the entire amount within 2 months into a new property (as such our long term capital gain is supposed to be 100% exempt under section 54). So how do we get the tax refund and how long will this refund process take?
Please let me know on this as early as feasible.
This Query has 1 replies
Sir,
A person had a PPF account opened by his parents when he was a minor. The same got closed when he attained majority.
Now he wants to open a PPF account as he is a major all by himself.
Can he do so, bcos a person can open only one PPF account.
This Query has 1 replies
Home loan Installment @ 12%, amount Rs.10015 per month for 5 years should i pay or not considering following options: 1. if i had invested rs.600900(10015*12*5 years) in FD at average current fd rate 2.or should i continue paying loan installment monthly as interest benefit on home loan (my slab rate is 10 %) [also the area in which i have invested in buying home is developing ,will take some time to be fully developed]
This Query has 4 replies
is it mandatory to file TDS return if one has a TAN number??? Even if no TDS has been deducted???
This Query has 1 replies
whether now it is necessary to revise the income tax returns already filed for assessment year 14-15 without auditors details with providing auditors details or is there any other formality?
This Query has 6 replies
sir/ madam how to issue c form to the saler ? do i need to take c form from CA or can get online also ?
please help me at earliest
thank you
This Query has 2 replies
One of the partner expired during June,2013 and the partnership has been converted into proprietorship firm.What are the required income tax formalities to be observed now:
a) Whether IT Return of the partnership firm for 3 months has to be filed compulsorily ?
b) Whether submitting of Dissolution Deed is mandatory ?
c) In case of efiling, how can I intimate the dissolution of the firm to CPC ?
d) What are the other required formalities to be observed ?
This Query has 2 replies
Myself and my father were running a partnership firm since last 5 years. My father expired during June,2013 and I took over the firm business as sole proprietor. Now, whether submitting Dissolution Deed in IT department is mandatory ?
This Query has 2 replies
SIR
COULD YOU PLEASE LET ME KNOW THE BASIC SALARY PER MONTH IF MY ANNUAL CTS IS RS 425000/-. AND PLEASE GIVE ME EXAMPLE HOW TO CALCULATE BASIC SALARY AND HRA ALSO.
THANKS
MUEKSH KUMAR
This Query has 4 replies
Sir
tds not deducted by employer during the year
at the end of employee paid tax online at incometaxindiaefiling
But above tax paid showing in 26AS in part C "detail of tax paid other than TDS or TCS"
Instead of Part A "details of TDS"
What should I do while efiling of ITR
Help
Thanks
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
Property tax refund