Basic Exemption Limt


This query is : Resolved 

(Querist)
10 August 2010 While Calculating Basic Exemption Limit(for both registration as well as for charging Service Tax), receipt against Exempt Services(For eg. Receipts against Exports of Services) Should be considered or not?
As on 10.08.2010
Total Receipts=Rs. 9,50,000/-
Receipts Against Exports(Exports)=Rs. 3,00,000
Receipts against Taxable Service=Rs.6,50,000/-
Wether I am required to get registered on 10.08.2010?

10 August 2010 Aggregate value of taxable services need only be considered. For details see explanation (B) to clause 3 of original notification 6/2005 dated March 1,2005.

10 August 2010 wheather it includes or not?
Receipts Against Exports(Exports)=Rs. 3,00,000

10 August 2010 no you are not required to get registered as aggregate value of taxable service does not exceed Rs. 900000


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details