Applicability of service tax on building rent


This query is : Resolved 

19 February 2015
Kindly advise whether the building given to a company on rent for its staff residential purose will attract service tax or not? The building may belong to an individual or the individual has also taken on rent for this purpose.

Regards,

21 February 2015 Hi Dhirendra,

As per Clause 'm' of Section 66D service by way of renting of residential dwelling for use as residence is covered under the Negative list.

Irrespective of the 'lessee' i.e. corporate or non corporate the service tax is not applicable. However, it is advisable to specifically mention in the lease/rent agreement that it is for residential purpose and no other use is permissible.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details