Allowability of Testing Charges - TDS not deducted


This query is : Resolved 

07 August 2009 One Co. has paid Testing Charges (Expenses) of Rs. 72,000/- without deducting Income Tax TDS.

Whether these expenses are disallowable u/s 40 of Income Tax Act 1961 ?

Hitesh Jain (Expert)
07 August 2009 its depends what kind of payment is this, if it is an expanse for which contract is required TDS should be deducted otherwise not.

08 August 2009 Testing Charges means Technical Services.
hence, Section 194J is also attracted in this case. Expenses may be allowed in the next Asst year provided TDS amount is deposited on the above. Adjust the TDS amt with the Testing Unit and issue a TDS certificate.

08 August 2009 TDS is attracted. Non deduction of TDS will attract the disallowance provision.

You may examine whether Sec 194C or 194J is attracted.

194J is attrcted only when the payment is in the nature of fee. If the consideration is in the nature of carrying out any work, 194 C is attracted.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details