Whether CST will be 5.5% or 5% in case sale out of punjab


This query is : Resolved 

16 April 2010 In Punjab Vat is 5% and 10% surchrge, whether cst will be 5% or 5.5% if C form is not given by buyer

16 April 2010 THERE IS NO QUESTION OF SURCHARGE ON CST AS THERE IS AMENDMENTS IN ONLY PUNJAB VAT.

02 May 2010 surcharge is applicable on CST if the C form is not given refer to section 8(2) of CST Act.


As per section 8(2) as ammended by Taxation Laws (Ammendment)Act of 2007 If the interstate sale is made to an unregistered dealer or without C form then the CST will be the same as the tax applicable on the goods sold under the state act. hence the surcharge will also be applicable on the CST in the abovsaid case.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details