trust


This query is : Resolved 

(Querist)
30 May 2016 Plz reply - Trust is required to file itr and get it is account audited only when its income exceeds maximum amount not chargeable to tax I.e .Rs. 250000? If income less than Rs 250000 then no itr needs to be filled?

31 May 2016 As per section 139(4C) of income tax act, a charitable trust require to file IT return if total income before allowing exemption u/s 11&12 exceeds the basic exemption limit that is chargeable to tax in india for the relevant financial year for which charitable trust is filing income tax return..

If your situation satisfies above condition may not require to file income tax return

Hence if it satisfies


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details