Tds on late payment charges


This query is : Resolved 

(Querist)
06 February 2015 My proprietorship firm is under audit u/s 44AB. I have paid late payment charges on purchases over 10000. Will I liable to deduct TDS on this amount or not?

06 February 2015 No. Because such payment will not fall with in the category of interest [section 2(28A)].

Citation:- ITO vs. Parag Mahasukhlal Shah [2011] 46 SOT 302.

Rupesh Jain (Expert)
06 February 2015 IF IT IS INTT. THEN YOU HAVE TO DEDUCT THE TDS U.S 44AB OTHERWISE NOT APPLICABLE.

06 February 2015 Agree with the view of Warrier Sir.

Also in Sri Venkatesh Paper Agencies (Hyd.) (P.) Ltd. vs Deputy Commissioner of Income­tax, Circle­3(1), Hyderabad it was held that TDS not required to be deducted on interest paid to creditors as it formed part of purchase consideration.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details